Covid-19

Der er ikke længere restriktioner i den kollektive transport. Der er dog stadig restriktioner for luftfarten. Dem kan du læse om nedenfor. Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger gælder også stadig.

10. september 2021

Mundbind i fly og lufthavne

I Danmark er der ikke længere krav om brug af mundbind eller visir i den kollektive trafik. Rejsende der rejser med fly skal dog fortsat bære mundbind eller visir på hele rejsen, både i lufthavnene og på flyet. Dette gælder også, hvis man flyver indenrigs i Danmark.

At flyrejsende fortsat skal bære mundbind eller visir skyldes, at den danske luftfartsbranche følger de europæiske retningslinjer for luftfart som er til for, at man som passager kan følge et samlet sæt regler på hele sin rejse.

Luftfartsselskaber skal videregive passageroplysninger til Styrelsen for Patientsikkerhed

Fra onsdag den 24. februar 2021 skal luftfartsselskaber i forbindelse med flyvninger til Danmark fra udlandet registrere og videregive oplysninger om passagerer og besætningsmedlemmers navn, telefonnummer og fly- og pladsnummer til Styrelsen for Patientsikkerhed. Oplysningerne skal anvendes i forbindelse med smitteopsporingsindsatsen.

Oplysningerne skal videregives senest 3 timer efter ankomst til en dansk lufthavn på en flyvning fra udlandet. På flyvninger der ankommer efter kl. 19, skal oplysningerne senest videregives kl. 8 den efterfølgende dag.