Transportminister Pia Olsen Dyhr tager på danmarksturné med TogfondenDK

Regeringen vil med TogfondenDK afsætte 28,5 mia. kroner til at give den danske jernbane et historisk løft. Det vil give helt nye muligheder for hurtig og grøn transport med eltog i Danmark. Derfor besøger Pia Olsen Dyhr nu en række byer landet over for at give den seneste status på arbejdet og høre lokale indspark til planerne.

06. september 2013

Konkret vil regeringen med TogfondenDK bringe rejsetiden i tog mellem København og Odense, mellem Odense og henholdsvis Aarhus og Esbjerg, samt mellem Aarhus og Aalborg ned på én time pr. strækning. Samtidig vil regeringen elektrificere hovedbanenettet, så man over hele landet kan gå over til miljøvenlige el-tog med høje hastigheder og bedre service.

Det er ikke kun de store byer, der vil kunne få markante forbedringer med regeringens planer. Passagerer over hele landet får mulighed for - enten direkte eller med ét skift - at få del i rejsetidsgevinsterne og bedre togservice.

Netop disse muligheder, og hvad planerne konkret betyder lokalt, er omdrejningspunktet for møderne, der samler borgmestre, folketingsmedlemmer og lokale aktører til debat. Samtidig vil Pia Olsen Dyhr og embedsmænd fra Transportministeriet give den seneste status på de omfattende planer.

Transportminister Pia Olsen Dyhr udtaler:

- Vi vil med TogfondenDK bruge vores fælles oliepenge i Nordsøen til at give den kollektive trafik et kæmpe løft, så man over hele landet vil få bedre, grønnere og hurtigere tog, end vi har i dag.

- F.eks. vil det kunne betyde, at rejsen mellem Odense og Aarhus skæres ned til 55 minutter, mod 1 time og 33 minutter i dag. Det vil spare en togpendler 6 timer og 20 minutter på en arbejdsuge, som kan bruges på børnene, vennerne eller fritidsaktiviteter i stedet for transport. Også togrejsende fra eks. Sønderjylland, Midt- og Vestjylland, Sjælland og Lolland-Falster vil opleve markant kortere rejsetider som følge af planerne.

 - Derfor tager jeg nu rundt i landet for at fortælle om, hvad vi konkret vil med TogfondenDK. Både i forhold til de mange anlægsprojekter vi vil sætte i gang på jernbanen, og i forhold til de konkrete forbedringer man vil opleve lokalt. Samtidig vil jeg gerne høre, hvad man fra lokalt hold har af indspark til planerne - for det er over hele landet, at man vil mærke effekten af de investeringer, vi vil sætte i gang på jernbanen.

Se eksempler på rejsetider med fremtidens tog her

Planlagte debatmøder om TogfondenDK:

Aarhus 9. september med borgmester Jacob Bundsgaard

Herning 23. september med borgmester Lars Krarup

Ringsted 26. september med borgmester Niels Ulrich Hermansen

Odense 30. september med borgmester Anker Boye

Aalborg 7. oktober med rådmand Thomas Kastrup-Larsen og rådmand Mariann Nørgaard

Kolding 21. oktober med borgmester Jørn Pedersen