Gode idéer skal bekæmpe cykeltyverier ved stationer

Transportministeren sætter gang i en idékonkurrence, hvor alle danskere kan komme med forslag til, hvordan man kan forhindre cykeltyverier ved stationer.

Foto: René Strandbygaard

15. maj 2014

Cykeltyverier ved de danske stationer er et problem for de mange danskere, der hver dag bruger cyklen i sammenhæng med den kollektive trafik. Derfor skal kampen imod cykeltyverier intensiveres, og det tager transportminister Magnus Heunicke nu initiativ til.

Transportministeren sætter gang i en idékonkurrence, hvor alle borgere kan indsende deres bedste idéer til at udvikle mere sikker cykelparkering ved stationerne.

Idékonkurrencen vil blive fulgt tæt af en følgegruppe bestående af en række eksperter inden for branchen, som løbende skal vurdere idéerne og i sidste ende finde vinderne af konkurrencen.

Bidragene fra idékonkurrencen vil samtidig indgå i arbejdet med regeringens cykelstrategi, som vil blive præsenteret senere på året. Cykelstrategien skal få flere danskere til at cykle, hvilket både gavner folkesundheden, miljøet og bidrager til at løse trængselsproblemerne i byerne.

Transportminister Magnus Heunicke udtaler:

- Det er ikke i orden, at cyklister dagligt skal frygte for, at cyklen bliver stjålet, når den bliver parkeret ved stationen. Der er brug for en målrettet indsats for at bekæmpe cykeltyverier, og derfor skal vi nu have alle gode idéer på banen.

- Det er meget vigtigt, at vi fremadrettet får bekæmpet cykeltyverier, for det er en rigtig stor gevinst for samfundet, når folk vælger at bruge cyklen som transportmiddel. Derfor ser jeg nu frem til at få masser af gode idéer, så vi kan øge cykelsikkerheden ved stationerne. 

Du kan læse mere om idékonkurrencen på Trafikstyrelsens hjemmeside