Gå til hovedindhold
Nyhed

Slut med coronarestriktioner i den kollektive transport

Mandag forsvinder kravet om pladsbillet på de lange togture, og dermed er det helt slut med coronarestriktioner i den kollektive transport.

10. sep. 2021
Et hvidt tog holder på en perron. I forgrunden ses mennesker gå forbi.

Indhold

    Efter mere end halvandet år med forskellige restriktioner i den kollektive transport er det fra næste uge igen hverdag, som det så ud før corona. Fra mandag den 13. september 2021 bliver kravet om pladsbillet på intercity- og intercitylyntog fjernet, og dermed er der også mulighed for at komme med som stående passager.

    - Takket være stor tilslutning til vaccinationer kan vi nu igen bruge den kollektive transport frit. Vi har været igennem en helt uvirkelig tid med en pandemi, som har lukket store dele af landet ned i lange perioder. Den kollektiv transport har fungeret i alle faserne og har hen over perioden kunnet opretholde driften for bl.a. det samfundskritiske personale med forskellige grader af restriktioner, siger transportminister Benny Engelbrecht og tilføjer:

    - Det er imponerende, og jeg vil gerne sige stort tak til både passagererne, ansatte og transportørerne. Men jeg vil også glæde mig over, at det fra på mandag igen er helt almindelig hverdag i den kollektive transport. Og jeg håber, at endnu flere danskere vil vende tilbage til busser, tog og metro. Det er der mange gode grunde til at gøre.

    Med ophævelsen af de sidste restriktioner kan man rejse mere fleksibelt. Kun Lyn+ har krav om pladsbillet, som det også var tilfældet før corona. Det betyder også, at man igen skal betale for en pladsbillet, hvis man ønsker at være sikker på at få et sæde.

    Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger gælder stadig.