Luftfartsregler og –restriktioner

Restriktioner og retningslinjer du skal være opmærksom på, hvis du skal flyve.

Foto: Jan Eliassen/Naviair

06. april 2021

For at begrænse spredningen af de mere smitsomme varianter af COVID-19, som blandt andet fundet i Storbritannien og Sydafrika har regeringen besluttet at indføre krav om, at alle flypassagerer, der rejser til Danmark, skal fremvise en negativ COVID-19-test foretaget 24 timer inden de går ombord på flyet.

Flyveforbuddet gælder for alle passagerflyvninger til Danmark fra hele verden. Indenrigsflyvninger og flyvninger fra Grønland og Færøerne er undtaget.

Hvis passageren rejser til Danmark på en indirekte flyrejse med mellemlanding i en eller flere lufthavne skal COVID-19-testen fremvises i forbindelse med boarding på det sidste fly med destination i Danmark. En negativ COVID-19 test kan i dette tilfælde godkendes, såfremt den enten er taget op til 24 timer før boarding på det første fly, eller foretaget i forbindelse med rejsen, fx i transitlufthavn, inden boarding på det sidste fly mod Danmark.

Passagerer, der tidligere har været syge med COVID-19 risikerer i en vis tid efter sygdommen fortsat at teste positivt for COVID-19, selvom deres sygdomsforløb er overstået. Disse pasagerer kan i stedet fremvise dokumentation for et positivt COVID-19-testresultat, som er mindst 2 uger og højest 12 uger gammelt. Disse personer vurderes ikke længere at være smitsomme.

Der stilles krav om, at COVID-19-testen skal være af en type, der kan påvise om personen er smittet med COVID-19. Det betyder således, at fx både PCR-test og antigentest accepteres i forbindelse med flyrejse til Danmark.

Antistoftest accepteres ikke. Navn på den testede, tidspunkt for testtagning og udsteder af certifikatet skal fremgå klart af dokumentationen.

Børn til og med 12 år er undtaget kravet, men opfordres til at blive testet.

Andre flyvninger, herunder fragtflyvninger og personale på fly samt andre særlige flyvninger, er ikke omfattet af kravet.

Forbuddet omfatter ikke flyvninger fra andre lande til Grønland og Færøerne.