Cityringen (M3)

Cityringen er en ny, underjordisk metrolinje, M3, som åbnede d. 29. september 2019. Cityringen er 15,5 km lang med 17 stationer i det centrale København og Frederiksberg. Den nye linje kører i en ring og forbinder således Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By.

Foto: Ditte Valente/Metroselskabet

12. november 2019

Cityringen er forbundet med de øvrige metrolinjer samt regional- og S-tog. Passagerer har således mulighed for at skifte til metrolinjerne M1 og M2 på Kongens Nytorv og Frederiksberg st. På Københavns Hovedbanegård og Østerport st. kan passagerer skifte til S-tog og regionaltog.

Med åbningen af Cityringen forventes passagertallet at blive fordoblet fra 2018 til 2020. Kongens Nytorv forventes desuden at blive Danmarks tredjestørste station målt i passagertal - kun overgået af Københavns Hovedbanegård og Nørreport St.

Fakta om de nye metrotog i Cityringen

  • De nye metrotog ligner togene fra M1 og M2 på ydersiden, men er opdateret med ny teknologi.
  • Den nye teknologi gør det bl.a. muligt at have en kortere afstand mellem hvert tog og en højere tophastighed. Dette muliggør flere afgange, større kapacitet og kortere ventetid for passagerer i Cityringen.
  • Det er også muligt for de nye tog at tilkoble et eventuelt defekt tog, så man hurtigere og lettere kan få transporteret et defekt tog væk og køre med normal drift igen.
  • Metrotogene i Cityringen er fortsat førerløse og kører i døgndrift alle ugens dage.