Gå til hovedindhold
Job og karriere

Arbejdet i et ministerie

I Transportministeriet kommer du helt tæt på den politiske proces og får derfor en solid forståelse for, hvordan det politiske maskinrum fungerer.

26. sep. 2022
Tre af ministeriets medarbejder taler sammen på gangen i departementet.

Foto: Claus Bjørn Larsen

Indhold

  I Transportministeriet er det vores vision at sikre, at Danmark har transportsystemer, der løser samfundets behov på en effektiv, sikker og miljøvenlig måde.

  Som embedsmand i centraladministrationen er det vores opgave at yde professionel rådgivning og bistå den til enhver siddende regering og dens ministre, inden for lovgivningens rammer. Det betyder, at vi skal sørge for at grundlaget for de politiske beslutninger er baseret på relevant faglig viden, og at sagen er tilstrækkelig belyst.

  Sammenspillet mellem jura og politik

  Som jurist i departementet får du rig mulighed for at dykke ned i og arbejde med komplekse juridiske problemstillinger og opgaver. Du arbejder bl.a. med at udarbejde bekendtgørelser og lovforslag, og du yder juridisk rådgivning både internt og eksternt. Du deltager i møder og samråd i Folketinget med minister og ordførere. Og så er du med til at omsætte juridiske problemstillinger til notater, taler eller mødeberedskaber, som både departementets chefer og ministeren skal bruge.

  En del af en international dagsorden

  Vi beskæftiger os med mange internationale og EU-relaterede opgaver, da transportområdet er en del af vores internationale samarbejde. I den forbindelse tilbyder vi løbende mulighed for at komme til Bruxelles som transportattaché.