Gå til hovedindhold
Ministerens artikler

Støjværn. Fyn er ikke glemt

Bragt i Fyens Stiftstidende.

16. feb. 2023

Indhold

    Af Thomas Danielsen (V), transportminister

    DEBAT: Regeringen, DF, LA, SF, RV og K har netop udmøntet 270 millioner til støjprojekter fordelt over hele landet. Der er ikke nogen på Fyn, men det betyder på ingen måde, at Fyn er glemt. Vi har med de 270 millioner taget alle de projekter, der er klar.

    Og arbejdet med støjbeskyttelse på Fyn er i fuld gang.

    Der er allerede etableret nye støjskærme og støjvolde flere steder, og vi har sat gang i flere undersøgelser af, hvor de næste støjskærme skal bygges. Undersøgelserne er vigtige, for de giver et billede af, hvor det er mest effektivt at bekæmpe støjen og giver samtidig det nødvendige grundlag for at afsætte det rigtige beløb i forligskredsen.

    Og der skal bygges flere støjskærme. I infrastrukturaftalen fra 2021 blev der afsat 3 milliarder kroner til støjbekæmpelse. De 270 millioner kroner, vi i forligskredsen netop har givet til støjprojekter, er dermed en mindre del af den samlede pulje. Der kommer mange flere støjbekæmpelsesprojekter de kommende år. Og allerede efter sommerferien skal vi fordele næste del af puljen og sætter gang i endnu flere projekter. Vi skal bare have undersøgelserne færdige først, så vi får lavet den bedst mulige bekæmpelse af støjen.