Gå til hovedindhold
Nyhed

Ny strategi skal løfte dansk luftfart

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt har i dag lanceret arbejdet med en ny strategi, der skal styrke danske lufthavne og luftfartsselskaber og sikre gode flyforbindelser, både indenrigs og i forhold til udlandet.

18. jan. 2016

Indhold

    En stærk dansk luftfartsbranche er afgørende for vækst og udvikling herhjemme. 

    Konkurrencedygtige, veldrevne lufthavne og et bredt rutenet er med til at tiltrække arbejdspladser og investeringer fra udlandet, ligesom det styrker sammenhængskraften internt i Danmark.

    Derfor har transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i dag lanceret arbejdet med at udforme en ny strategi for den danske luftfart. 

    Strategien skal styrke de hjemlige lufthavnes konkurrenceevne og sikre de bedste konkurrencebetingelser for de danske luftfartsselskaber på det internationale marked.

    - Vi danskere er blevet vant til at have gode luftfartsforbindelser til omverdenen. Men vi må aldrig lulle os selv i søvn i den tro, at det er noget, der kommer af sig selv. For det gør det ikke. Det er noget, vi hele tiden skal kæmpe for, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt

    - Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at fastholde og styrke vores position som det centrale knudepunkt for international luftfart i Skandinavien, for det er en position, der giver store fordele i den internationale konkurrence om at tiltrække vækst og arbejdspladser til landet.

    - Vi skal have gode, konkurrencedygtige lufthavne og luftfartsselskaber, der tilbyder et stærkt rutenet – også på den lange bane.

    - Derfor har jeg igangsat arbejdet med en ny strategi for at sikre, at vi også fremover har en stærk luftfartsbranche herhjemme.

    Strategien skal også være med til at sikre, at borgerne internt i Danmark har let ved at rejse rundt via luftvejen.

    - Det er helt afgørende for sammenhængskraften herhjemme, at der er gode flyforbindelser mellem de forskellige landsdele. Den indre sammenhængskraft i Danmark er i det hele taget noget, jeg er meget optaget af som minister, og det skal den nye strategi også have fokus på.

    Arbejdet med strategien vil være tværministerielt og involvere luftfartbranchen i relevant omfang. Transport- og Bygningsministeriet vil lede arbejdet.

    Fakta om luftfart og beskæftigelse:
    Der er i Danmark knap 30.000 arbejdspladser i luftfartssektoren. Heraf er over 15.000 i lufthavnene og omkring 8.000 i flyselskaberne.