Gå til hovedindhold
Nyhed

Garanti for licenser til taxier med nulemission

Et bredt politisk flertal (V, LA, K, S, DF, RV og SF) vil ændre loven, så der i 2019 og 2020 er garanti for en taxitilladelse til op til 300 nulemissionstaxier.

11. jan. 2019

Indhold

    I forlængelse af regeringens klima- og luftudspil har transport-, bygnings- og boligministeren fået opbakning fra partierne bag moderniseringen af taxiloven (V, LA, K, S, DF, RV og SF) til en ændring i taxiloven. Aftalen betyder, at op til 300 el- eller brintbiler får garanti for en universaltilladelse efter taxiloven i den resterende del af overgangsperioden, hvis ansøgeren i øvrigt lever op til kravene i taxiloven. I 2019 og 2020 er antallet af nye universaltilladelser begrænset til 500 ekstra om året, og med den nye aftale vil 100 af disse ekstra licenser i 2019 (2. halvår) og 200 i 2020 være målrettet nulemissionsbiler.

    - Taxier kører ofte der, hvor der bor mange mennesker, som kan blive generet af luftforureningen.  Det er derfor naturligt, at taxierhvervet går foran i bestræbelserne for et grønnere Danmark. Det vil vi gerne understøtte med denne aftale, som er et skridt på vejen mod en grønnere taxiflåde, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

    På baggrund af dagens aftale, vil ministeren fremsætte et lovforslag, som forventes at træde i kraft den 1. juli 2019. 

    Derudover vil ministeren gennem en ændring af Afmærkningsbekendtgørelsen gøre det muligt for vejmyndigheder at prioritere de grønne taxier. 

    - Vi skal gøre det muligt at reservere plads til de grønne taxier forrest i køen ved lufthavne, stationer og taxiholdepladserne. På den måde kan vi gøre det lettere for brugerne at træffe det grønne valg, siger ministeren, som i samarbejde med Københavns Lufthavn vil nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan lufthavnen yderligere kan understøtte den grønne omstilling af taxibranchen.