Gå til hovedindhold
Nyhed

Vejtransportalliancen til møde i København om Vejpakken

Transport- og Boligministeriet har netop været vært for det sjette møde for eksperter og attachéer i Vejtransportalliancen. Mødets formål var at forberede sig på de kommende forhandlinger om Vejpakken.

30. aug. 2019
En blå lastbil kører under et motorvejsskilt hvorpå der står Puttgarden.

Indhold

    Danmark var i januar 2017 med til at stifte Vejtransportalliancen, der består af en række ligesindede lande med fælles mål om at prioritere færdselssikkerheden, sikre fair konkurrence i vejtransportsektoren og forbedre de sociale vilkår for chauffører.

    Transport- og Boligministeriet har den 29.-30. august været vært for det sjette møde på embedsmandsplan i Vejtransportalliancen. Formålet med mødet var at forberede sig på de kommende trilog-forhandlinger om Vejpakken, så alliancen fortsat står samlet og stærkt i de afsluttende forhandlinger, der forventes at starte i efteråret.

    Transportminister Benny Engelbrecht ser frem til de kommende forhandlinger og udtaler følgende:

    - Danmark har haft stor gavn af samarbejdet med Vejtransportalliancen i forhandlingerne om Vejpakken. Derfor er jeg glad for, at vi kan bekræfte vores engagement i alliancen ved at være værter for dette møde.

    - Vejpakken er helt central for vejtransportsektorens fremtid. Både Parlamentets og Rådets aftaler indeholder en masse gode elementer, der kan være med til at sikre ordentlige arbejdsvilkår for chaufførerne og fair konkurrence i vejtransportsektoren. Derfor håber jeg også, at Parlamentet vil bekræfte deres vedtagne holdning, så vi kan komme i gang med trilog-forhandlingerne og forhåbentlig få afsluttet forhandlingerne i efteråret.

    Alliancen består af medlemslandene Belgien, Danmark, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Sverige, Tyskland og Østrig samt Holland, der deltager som observatør. Derudover er EØS-landene Norge og Schweiz medlemmer af alliancen.