Gå til hovedindhold
Nyhed

Rejs landet tyndt med kollektiv transport for 299 kroner

Regeringen lancerer nu et rejsepas, der giver fri rejse i kollektiv transport i otte dage for 299 kroner – sammen med 1 million Orange-billetter vil det give danskerne mulighed for en billig ferie i Danmark.

19. jun. 2020

Indhold

    Køb et rejsepas, og rejs sommerlandet tyndt i otte dage for 299 kroner. Det er en del af regeringens sommerpakke, der skal være med til at give danskerne en ekstra feriemulighed, være en tiltrængt håndsrækning til turisme- og serviceerhvervene og samtidig være med til at fremvise den kollektive trafik som en god måde at rejse på ferie i – både hvis man skal på tværs af landet, og hvis man i lokalområdet skal besøge de lokale attraktioner.

    - Vi har et fantastisk land – og denne sommer er der brug for, at vi i regeringen hjælper både turistbranchen og de mange danskere, der har fået aflyst deres udenlandsrejse. Samtidig er det en god anledning til at bakke op om den kollektive transport og få passagererne tilbage. Med rejsepasset forener vi disse hensyn, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Regeringen har afsat 37,5 millioner kroner til 50.000 rejsepas og 1 million Orange-billetter i skolernes sommerferie. Rejsepasset vil kunne bruges overalt i landet i DSB’s og Arrivas tog, i de lokale busser og lokaltogene, i metroen og Aarhus Letbane. Med 1 million Orange-billetter, som vil have en udbudspris på højst 99 kroner inkl. pladsbillet, vil mange danskere få mulighed for at komme billigt på tværs af Storebælt. Samtidig er der gratis færger for gående og cyklister i juli måned, så der er mulighed for at besøge alle egne af landet.

    - Jeg er sikker på, at der er rigtig stor lyst til at komme rundt i landet, og når vi kan udnytte pladsen i den kollektive trafik på den her måde, er det både sikkert og fornuftigt. Jeg glæder mig selv til at holde sommer i Danmark og være med til at give turistbranchen et tiltrængt løft, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Det kræver stadig pladsbillet, som dog er gratis.

    Initiativerne, som bliver lanceret, er følgende:

    Rejs i Danmark

    • For 299 kroner vil man få mulighed for at købe fri rejse med al kollektiv transport i en periode på otte sammenhængende dage i skolernes sommerferie (fra lørdag den 27. juni til søndag den 9. august).
    • Billetten købes som en print-selv-billet på DSB’s hjemmeside, og den vil gælde til alle offentlige kollektive transportformer (DSB- og Arriva-tog, bus, metro, lokaltog og letbane).
    •  Børn i alderen 12-15 år rejser til halv pris (149 kr.), og børn under 12 år rejser gratis i følgeskab af en voksen i henhold til de gældende rejseregler.

    1 million Orange-billetter

    • DSB vil udbyde 1 million Orange-billetter over Storebælt i skolernes sommerferie til en maksimal udbudsprispris på 99 kroner, inklusive pladsbillet.
    • Børn på 12-15 år vil få 50 procent rabat, mens børn under 12 år rejser gratis i følgeskab af en voksen i henhold til de gældende rejseregler.
    • Orange-billetterne vil blive solgt både på tværs af landet og på tværs af regioner. Eksempler på startpriser på specifikke distancer er:
      o København – Århus 99 kr.
      o København – Odense 69 kr.
      o Odense – Århus 71 kr.
      o Aarhus – Aalborg 55 kr.
      o Esbjerg – Odense 65 kr.
      o København – Sønderborg 99 kr.