Hold påske med god afstand i den kollektive transport

Påsken står for døren og det er vigtigt som passager i den kollektive transport at huske anbefalinger om at rejse uden for de travleste perioder, når det er muligt.

Et IC3-tog på skinnerne
Foto: René Strandbygaard

26. marts 2021

Lige om lidt er det påske, hvor danskerne traditionelt set rejser på tværs af landet for at besøge familie og venner. Danmark er godt i gang med en gradvise genåbning og smittesituation er forholdsvis stabil. Derfor er det vigtigt, at vi fastholder de gode de gode vaner om afstand og hygiejne.

- Vi skal fortsat passe på os selv og hinanden også i forbindelse med den forestående påske. Jeg vil derfor opfordre til, at hvis du skal med kollektiv transport i påsken, så rejs så vidt muligt på de tider af døgnet og på de dage, hvor der er færrest mennesker i den kollektive transport, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Derudover vil jeg endnu engang opfordre til at huske at holde god afstand til hinanden og bruge mundbind og håndsprit, hvis du skal afsted.

Kravet om mundbind i den kollektive transport gælder stadig. De store rejsedage på tværs af landet er især fredag før påske, onsdag og 2. påskedag.