Gå til hovedindhold
Nyhed

Krav om mundbind forlænges

Kravet om brug af mundbind i den kollektive transport forlænges frem til den 13. maj 2021. Samtidig forlænges forbuddet mod indtagelse af alkohol i busser og belægningsbegrænsningen i fjernbusser.

15. apr. 2021
Et hvidt tog holder på en perron. I forgrunden ses mennesker gå forbi.

Indhold

    Passagerer i busser, metro og tog skal fortsat bære mundbind. Regeringen har besluttet at forlænge kravet om mundbind/visir i fire uger frem til den 13. maj 2021.

    - Mundbind og visir er blevet en naturlig del af hverdagen i den kollektive transport, og vi har brug for at holde fast i alle de gode vaner og forholdsregler for at holde pandemien i skak. Det er ikke mindst vigtigt i takt med, at vi gradvist genåbner samfundet og derfor også får flere passagerer, der har brug for den kollektive transport i deres hverdag, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Sammen med kravet om mundbind forlænges yderligere to restriktioner. I fjernbusser vil der fortsat være en maksimal belægningsgrad på 50 procent, og forbuddet mod indtagelse af alkohol i busser bliver også forlænget frem mod den 13. maj 2021.