Gå til hovedindhold

Ladestandermarkedet slog rekord i marts

Over 600 nye offentligt tilgængelige ladepunkter blev sat op i marts 2022. Det er rekordmange, og der er nu mere end 6.000 offentlige steder at oplade el- og plug-in hybrid biler i Danmark.

Indhold

    Den grønne omstilling af personbilerne er i fuld gang. Både salget af biler, der kan køre på el, og ladeinfrastrukturen vokser. Ved udgangen af marts 2022 var cirka 6 procent af bilparken i Danmark enten en elbil eller en plug-in hybrid. Det svarer til cirka 160.000 biler, der kan køre på el.

    - Langt de fleste elbilen lader der hjemme, men der også god brug for offentligt tilgængelige ladepunkter. Derfor er det en rigtig god nyhed, at der alene i år er kommet knap 1.100 flere. Dette er en stigning på hele 22 pct. Det er en imponerende og meget vigtig udvikling, og det er glædeligt at se, at tre fjerdedele af kommunerne har forbedret lademulighederne det seneste kvartal, siger transportminister Trine Bramsen.

    Transportministeriet laver hvert kvartal et længere notat, der afdækker udviklingen i ladestandermarkedet, baseret på data fra Charge X Analytics. Udviklingen i ladeinfrastruktur per kvartal er blandt andet opdelt per kommune, hvor det eksempelvis fremgår, at Ærø Kommune er rykket i top-3 over ladepunkter pr. 1.000 indbyggere, og Frederiksberg Kommune fortsat ligger i toppen med 3,33 ladepunkter pr. 1.000 indbyggere.