Gå til hovedindhold

Regeringen giver yderligere 125 mio. kr. til den kollektive transport efter covid-19

Regeringen giver ekstraordinært tilskud til trafikselskaberne efter covid-19. Samtidig skal parterne samarbejde om at få flere passagerer tilbage i busserne.

Tre busser og en grøn personbil holder foran et fire etagers hus. Vi ser en buschaufør igennem forruden.

Foto: Ulrik Jantzen

Indhold

    Gennem hele coronakrisen har regeringen holdt hånden under den kollektive transport. Mens passagererne i højere grad er vendt tilbage til de lange togstrækninger og metroen, er det ikke tilfældet i samme omfang i busserne.

    Derfor har regeringen nu givet yderligere 125 millioner som ekstra kompensation til de regionale busselskaber. Et covid 19-tilskud, som de andre trafikvirksomheder ikke modtager. Samtidig har parterne drøftet et samarbejde om, hvordan man bedst sikrer kollektiv transport i fremtiden.

    - Trafikselskaberne har ligesom alle andre været udfordret under corona. Derfor giver regeringen nu et ekstraordinært tilskud, for vi er enige om, at der skal være kollektiv transport i alle dele af landet. Men ingen har en interesse i, at der kører store tomme busser rundt. Derfor er det afgørende, at trafikselskaberne har fokus på det bedst mulige tilbud til passagererne, siger transportminister Trine Bramsen.