Gå til hovedindhold

Ukrainere vil gerne cykle i Danmark

Ordningen ”Giv en cykel” er populær. Over 750 cykler er doneret til ukrainske flygtninge, og efterspørgslen er endnu større. Der er cirka 1700 ukrainere, der har meldt sig til ordningen, der endnu ikke kan få en cykel.

Indhold

  Siden den 11. marts 2022 har det været muligt at donere cykler til ukrainske flygtninge i et samarbejde mellem Cyklistforbundet og transportministeren. Formålet med ordningen er at hjælpe ukrainere i Danmark med at få en velfungerende hverdag.

  - Ukrainerne har taget utrolig godt imod ordningen og tilbuddet og efterspørgslen på cykler er stor. Jeg vil derfor opfordre alle til at gå cykelskuret eller cykelkælderen igennem og donere de cykler, der ikke længere bliver brugt. Det kan eksempelvis være i landets boligforeninger, hvor efterladte cykler kan bringe nytte og glæde andre steder, siger Jens Peter Hansen, formand for Cyklistforbundet.

  Der efterspørges cykler i hele landet, og alle typer cykler kan bruges. 560 cykler har allerede fundet nye ejere eller er på vej, 200 cykler er doneret, men er ikke matchet med en ukrainer endnu og 1900 ukrainere har meldt sig til giv-en-cykel-ordningen, men er endnu ikke matchet med en cykel. Der mangler altså mindst 1700 cykler på nuværende tidspunkt for at møde efterspørgslen.

  - Cyklen er et vigtigt transportmiddel for mange danskere. Derfor er det også glædeligt at se, hvordan den danske cykeltradition bliver givet videre til ukrainere gennem de mange cykeldonationer. Tak til alle, der allerede har givet en cykel - jeg håber, det kan inspirere til at endnu flere ser, om de også kan hjælpe, siger transportminister Trine Bramsen.

  Kontakt

  Jens Peter Hansen, landsformand for Cyklistforbundet
  landsformand@cyklistforbundet.dk / +45 24 48 16 04

  Kontakt til transportministeren via Transportministeriets pressetelefon 33 11 00 14