Gå til hovedindhold
Nyhed

Ti initiativer skal styrke vejtransportbranchen

Transportministeren lancerer nu ti initiativer, der skal gøre op med unødige regler og gøre det lettere at drive transportvirksomhed i Danmark på lige vilkår med andre europæiske lande.

28. jun. 2024
Lastbil ses forfra, imens der kører på en tom vej

Foto: Vejdirektoratet

Indhold

    Der skal gøres op med antallet af regler og en overimplementering af europæisk lovgivning. Derfor lancerer transportministeren nu ti konkrete initiativer, der skal fjerne en række unødige regler og styrke erhvervets konkurrenceevne for varebiler, busser og lastbiler.

    - Med regeringsgrundlaget og Erhvervsministeriets fem principper om erhvervsrettet EU-regulering er der sat en klar retning, der gør op med rigide regler og overimplementering, som skader de danske transportvirksomheder. Nu sætter vi ind med ti konkrete initiativer, hvor vi blandt andet forenkler chaufføruddannelsen samt fjerner uddannelseskrav til varebilschauffører og restancekrav til virksomheder. Det er ikke kun til gavn for vognmændene og de danske forbrugere, at vi har konkurrencedygtige transportvirksomheder til at fragte mennesker og varer hver dag, men også for det danske samfund helhed, siger transportminister, Thomas Danielsen. 

    Udspillet indeholder blandt andet færre krav til transportvirksomheder, forenklede krav til chauffører og oprydning af krav til busser. De i alt ti initiativer skal være medvirkende til at styrke branchen i fremtiden. 

    Lovforslaget sendes i høring i løbet af sommeren 2024, hvorefter bekendtgørelserne sendes i offentlig høring over efteråret, og reglerne kan træde i kraft 1. januar 2025.